املاک عمارت سازه

EMARATSAZE
Menu
  • صفحه اصلی
  • بلاگ
  • منطقه های مناسب خرید
    • خرید ویلا در تهراندشت کردان کرج
    • قیمت خرید زمین، باغ، ویلا در سرخاب کردان کرج
    • قیمت باغ، ویلا، زمین در سهیلیه کرج
    • قیمت خرید زمین، باغ، ویلا در نمکلان کرج
  • معرفی مناطق کردان
    • سرخاب کجاست؟ | معرفی منطقه سرخاب و ملک های مناسب خرید 1402
    • تهراندشت کجاست؟ – معرفی بهترین محله های تهراندشت خرید 1402
    • سهیلیه کجاست؟ معرفی منطقه سهیلیه کردان کرج و 3 محله محبوب آن
    • نمکلان کجاست – معرفی منطقه نمکلان کرج 1402
    • کوهسار کجاست؟ – معرفی منطقه کوهسار کرج و ویلا های خرید 1402
    • سرویس خواب
  • تماس: 09354610377

اخبار

ماده 6 قانون تملک ساختمان و آپارتمان + تبصره ها و استثنا ها

توسط

admakanvl1

منتشر شده در دسته‌بندی نشده در 2023-04-23

ماده 6 قانون تملک ساختمان یا همان ماده 6 تملک آپارتمان ها یکی از مواد مهم قوانین آپارتمان نشینی است که موارد زیادی را در مورد زندکی آپارتمانی مشخص می کند. قوانین آپارتمان جز معدود قوانینی هستند که اهمیت زیادی دارند اما زیاد جدی گرفته نمی شوند. در این مطلب به طور کامل با یان قانون و تبصره های ماده 6 قانون تملک آپارتمان ها آشنا خواهیم شد و استثنا های ماده 6 آپارتمان را بررسی خواهیم کرد.

ماده 6 قانون تملک ساختمان چیست؟

همان طور که همه‌ی ما می‌دانیم، امروزه با گسترش شهر نشینی، آپارتمان نشینی نیز گسترش پیدا کرده است. با گسترش آپارتمان نشینی به خصوص در شهرهای پرجمعیت، افراد شاهد افزایش اختلافات بین خود و همسایگان خود بوده‌اند.

در واقع تمامی اختلافاتی که در آپارتمان‌ها به وجود می‌آمد، از بی‌قانون بودن ساختمان سرچشمه می‌گرفت اما از سال ۱۳۴۳ به بعد، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت که قانونی را در رابطه با نظم آپارتمان نشینی و مدیریت امور افراد و ساکنان آپارتمان تصویب کند تا بتواند این اختلافات را تا حدودی کاهش دهد.

ماده 6 قانون تملک ساختمان که اصلی‌ترین و مهم‌ترین قانونی است که برای اولین بار در کشور ما  تدوین و تصویب شده است، قانون تملک ملکی نام دارد.

سال‌ها بعد از این که این ماده 6 قانون تملک ساختمان تصویب و اجرا شد، برخی از صاحب‌نظران متوجه وجود عیوبی در این قانون شدند. پس از آن در سال ۱۳۷۶ نیز عیوب این قانون برطرف شد و سپس به طور منسجم‌تر به اجرا درآمد.

برای دیدن جدیدتریثن ولا ها در منطقه سرخاب کرج کلیک کنید

خرید ویلا در سرخاب

یکی از ماده‌های این قانون، ماده 6 قانون تملک ساختمان است که در مورد مالکیت بین ساختمان‌ها صحبت می‌کند. این ماده 6 قانون تملک ساختمان در واقع در مورد امور مشترک بین افراد و ساکنین یک ساختمان است که مدیری برای آن ساحتمان انتخاب نشده است.

در ادامه‌ی این مطلب ماده 6 قانون تملک ساختمان با ما همراه باشید تا شما را از اهمیت وجود مدیریت و حکم نبود مدیریت در ساختمان آشنا کنیم.

اداره‌ی امور مربوط به ساختمان به عهده‌ی چه کسی و چگونه است؟

زمانی که افراد در کنار یکدیگر جمع می‌شوند تا سکونت کنند، قطعا مشکلاتی هم به وجود می‌آید. خیلی وقت‌ها دیده می‌شود که برخی از مالکان واحدهای آپارتمانی مدیری لایق را با  مشورت یکدیگر انتخاب می‌کنند تا در امور مشترک ساختمان داوری کند و این امور و هزینه‌های مربوط به آن را به طور عادلانه بین ساکنین تقسیم نماید.

برای دیدن جدید ترین ویلا ها در منطقه تهراندشت کرج کلیک کنید

خرید ویلا در تهراندشت

در این صورت می‌دانیم که نظم عمومی برقرار می‌شود چرا که تمامی افراد دنباله‌رو یک نفر هستند و امور ساختمان نیز سر و سامان پیدا می‌کند.

اما روی صحبت ما آن‌جایی است که یک ساختمان مدیر نداشته باشد. مدیر در ساختمان وظایف متعددی همچون تقسیم هزینه‌ها، برخورد با مخلفین، ارائه‌ی قوانین مربوط به ساکنین و … را بر عهده دارد. حال اگر یک ساختمان مدیر نداشته باشد، تمامی امور ساختمان به هم می‌ریزد و نظم عمومی آن نیز دچار اختلال می‌شود.

ماده 6 قانون تملک ساختمان‌ ها برای این که بتواند ساختمانی را که مدیر ندارد را نیز نظم دهد، ماده‌ای را تدوین کرده است که در ادامه با مضمون آن به طور کامل آشنا می‌شوید.

متن ماده‌ی 6 قانون ‌تملک ساختمان

همان طور که ‌گفتیم، این ماده 6 قانون تملک ساختمان از قانون تملک ساختمان‌ها جزء بخش اول این قانون یعنی مالکیت در ساختمان به شمار می‌آید و در جهت منظم کردن ساختمان بدون مدیر تدوین شده است.

مضمون اصلی ماده‌ی ششم قانون تملک اسلامی می‌گوید که اگر مالکان یک ساختمان چند واحده، قراردادی بین یکدیگر تنظیم نکرده باشند و بر سر انجام امور مشترک خود به توافق نرسیده باشند، نمی توانند به تنهایی در مورد امور ساختمان تصمیم بگیرند و باید بر اساس تمامی آرا، در امور مختلف تصمیم‌گیری کنند. آن هم نه اکثریت، تمام آرا!

طبق ماده 6 قانون تملک ساختمان کسانی که بیشترین سهم از متراژ زیر بنایی ساختمان مربوطه را دارند، بیشترین سهم را نیز در تصمیم‌گیری‌های ساختمان دارند و به اصطلاح حرف، حرف آنان است. برای این که این ماده بیشتر برای شما تفهیم شود، مثالی را برایتان می‌زنیم:

مطلب پیشنهادی

سرخاب کجاست؟ معرفی منطقه سرخاب

برای مثال تصور کنید که شما در یک ساختمان ده واحده زندگی می‌کنید و آسانسور را به تازگی تعمیر کرده‌اید. حال باید هزینه‌ی این تعمیرات را بپردازید.

به علت این که آسانسور یکی از وسیله‌های مصرفی مشترک بین اعضای ساختمان به شمار می‌آید، باید تمامی اعضا هزینه‌ی آن را بپردازند. حال برخی از افراد تمایل به پرداخت این هزینه ندارند. از این جهت مجمعی از مالکان ساختمان به وجود می‌آید که مشخص شود این هزینه چگونه باید تقسیم گردد.

در این جلسه بیشترین حق تصمیم را کسانی دارند که از زیربنای ملکی بیشتری برخوردار هستند. البته این ماده از این قانون دارای یک تبصره هم هست که در ادامه قرار است با آن آشنا شوید.

تبصره‌ی وارده به این قانون

همه‌ی ما می‌دانیم که هر قانونی که تصویب می‌شود، تبصره‌هایی نیز دارد. در اصل این تبصره‌ها به این دلیل به وجود می‌آیند که بتوانند  افرادی که شرایط خاص دارند را از زیر مجموعه‌ی قانون تصویب شده خارج نمایند.

متن تبصره‌ای که بر ماده‌ 6 قانون تملک ساختمان وارد است چنین می‌گوید که تمامی مالکانی که در ساختمان حضور دارند،باید اعلامیه‌هایی را برای نظر دادن در مورد امور گوناگون ساختمان دریافت کنند. حال شخصی که اعلامیه ارسال می‌کند، باید این اعلامیه را به چه کسانی ارسال نماید؟

گاهی اوقات دیده می‌شود که یکی از مالکان در ساختمان، منزل خود را به اجاره داده است و خودش در منزل زندگی نمی‌کند. اگر این مالک آدرسی را غیر از ادرس مذکور به شخص اعلامیه نویس بدهد، این شخص باید اعلامیه‌ی حضور در جلسات تصمیم‌گیری را به آن آدرس ارسال کند. در غیر این صورت، کسی که در حال حاضر در آن منزل سکونت گزیده است باید در جلسات مذکور شرکت کند و در تصمیم‌گیری‌ها سهیم باشد.

البته باید بگوییم که به طور تلفنی نیز اشخاص می‌توانند اعلامیه را به حضور مالکان اصلی ساختمان برسانند اما بهتر است که این کار را به وسیله‌ی یک سند رسمی ابلاغ نمایند تا میزان اعتبار آن بیشتر باشد.

استثنائات ماده‌ی ششم قانون تملک ساختمان

همان طور که هر ماده‌ی قانونی تبصره‌هایی را در خود حای داده است، استثنائات زیادی نیز دارد. یکی از استثنائات وارده به ماده‌ی ششم قانون تملک ساختمان‌‌ها به شرح زیر می‌باشد:

مطلب پیشنهادی

تهراندشت کجاست؟ معرفی منطقه تهارندشت و محله های آن

اگر مالک ملک مورد نظر در قید حیات نباشد و یا از کشور خارج شده باشد، فرزندان یا اقوام نزدیک او می‌توانند به جای او در تصمیم‌گیری‌های مربوطه شرکت داشته باشند و نظر خود را بیان کنند.

این در صورتی است که قانون تملک ملک به مستأجر ملک مورد نظر اجازه‌ی دخالت در امور را ندهد. البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که مستأجر ملک با وکالت مالک ملک می‌تواند در جلسات شرکت کند و نظر خود را به دیگر مالکان نیز اعلام دارد.

سوالات متداول

ما تلاش کرده‌ایم برخی از اصلی‌ترین و پرتکرارترین سوالاتی را که در مورد ماده‌ی ۶ قانون تملک ساختمان به وجود آمده است را برای شما تشریح کنیم. این سوالات عبارتند از:

مالکان در صورت عدم توافق بر سر اشتراکات ساختمانی با یکدیگر، باید چه کاری را انجام دهند؟

طبق قانون جمهوری اسلامی ایران که در مورد تملک ساختمانی صحبت می‌کند، زمانی که برخی از مالکان اشتراکات ساختمانی بین یکدیگر را قبول ندارند، باید به ماده‌ی ۶ این قانون مراجعه کنند. این ماده در مورد این اشتراکات نظر داده‌است که اگر این اختلافات خل و فصل نشود، نظر عمومی جمعی از افراد و مالکان که حق زیربنایی بیشتری دارند، مهم است.

آیا امکان واگذاری پارکینگ‌های مجتمع طبق ماده‌ی ۶ قانون تملک ساختمان وجود دارد یا خیر؟

پاسخ به این سوال به این موضوع بستگی دارد که آیا مالکان با یکدیگر به توافق رسیده‌اند یا خیر. اگر بر سر این موضوع به توافق رسیده باشند، می‌توانند پارکینگ‌ها را به دیگران واگذار کنند.

وضعیت واگذاری بخش های مختلف ساختمان در ماده 6 قانون تملک آپارتمان ها

۱امکان واگذاری انباریوجود دارد.
۲امکان واگذاری پارکینگوجود دارد.
۳امکان واگذاری حیاط آپارتمانیوجود ندارد.

وضعیت واگذاری متعلقات ساختمان

سخن آخر

در این مقاله به طور کامل به بررسی ماده 6 قانون تملک آپارتمان و یا همان ماده 6 قانون تملک ساختمان پرداختیم که چجز قوانین آپراتمان نشینی محسوب می شود. در کل قوانین آپارتمان نشینی مارد ساده هستند که با رعایت ان ها می توان از بسیاری از مشکلات آینده جلوگیری کرد و بهترین تجربه زندگی د آپارتمان را رقم زد.

املاک ویژه ( شرایط عالی)

شاخص
مشاهده ملک

زمین ارزان قیمت در عرب آباد کرج 300 متر

کد ملک: 5000 عرب آباد کرج متراژ کل 300 متر…

متراژ
300
فروش

1,100,000,000تومان

EMARATSAZE

عمارت سازه آماده ارائه خدمات مشاوره برای خرید، فروش، ؤهن و اجاره ویلا در تمامی مناطق تهراندشت به شما مشتریان عزیز می باشد.

برای خرید ویلا در تهراندشت در تمامی محدوده ها از جمله نمکلان، قاسم آباد آقا، عباس آباد کوچک، سهیلیه و … می توانید با ما تماس بگیرید.

ساعات کاری

تمامی روز های هفته

9:00

الی

21:00

تماس با ما

دریافت مشاوره

09354610377

پیشنهادات و انتقادات
INFO@EMARATSAZE.IR

شهر ها

ویلا در نمکلان

سهیلیه

قاسم آباد آقا

عباس آباد کوچک

احمد اباد

آران

تهران ویلا

شهرک زعفرانیه

Owning a home is a keystone of wealth… both financial affluence and emotional security.

Suze Orman
2023-05-30 سه‌شنبه!
املاک عمارت سازه
  • ورود اعضا
رمز خود را فراموش کرده اید؟